Subscribe Us

custom_html_banner1

​Qirinj në përkujtim të Sebahate Sopit, e vrarë nga ish-bashkëshorti

 

Dhjetëra qytetarë kanë mbajtur “Manifestimin e heshtur përkujtimor” në kujtim të 

vrasjes së Sebahate Morina-Sopi nga ish-bashkëshorti i saj.

Në sheshin “Skënderbeu”, pranë objektit të Qeverisë se Kosovës u ndezën qirinj 

në përkujtim të së ndjerës.

Organizatorja e manifestimit, Aurela Kadriu shprehu mllefin karshi institucioneve 

për mos reagimin me kohë të këtij rasti.

Që nga fillimi i pandemisë COVID-19 dhe për shkak të masave parandaluese që

 kanë mbyllur viktimat me dhunuesit e tyre, në Kosovë kemi parë një rritje masive

 të rasteve të raportuara të dhunës në familje. Vetëm gjatë 11 muajve të parë të

 vitit 2020, janë raportuar 2.000 raste më shumë se në vitin 2019. /