Subscribe Us

custom_html_banner1

Thaçi bënë thirrje që sa më shpejt të formohet Qeveria e re

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, gjatë një konference
 për media ka komentuar aktgjykimin e Gjykatës 
Kushtetuese lidhur me dekretin e tij për mandatimin e
 Avdullah Hotit për kryeministër.
Ai ka thënë se edhe një herë u dëshmua se në Kosovë është 
pjekur demokracia dhe se funksionojnë me sukses institucionet
 e pavarura.
Thaçi ka kërkuar nga partitë politike formimin e shpejt të 
institucioneve të Kosovës.
“Sot kam pranuar aktgjykimin e Kushtetuese për vlerësimin e
 dekretit, me të cilin propozova Hotin si kandidat për kryeministër, 
e mirëpres përfundimin e këtij procesi. U dëshmua edhe një herë 
se në Kosovës është pjeku demokracia dhe se funksionojnë me 
sukses institucionet e pavarura. Tani është hapur rruga për formimin
 e qeverisë ë re, shpresojë të jetë kapitull për stabilitet dhe zhvillim”
, ka thënë Thaçi.
Ai po ashtu ka thënë se për të është e rëndësishëm që të 
respektohet Kushtetuta e Kosovës, duke shtuar se ky është themel
 i funksionimit të shtetit dhe
“Kam qenë i kujdesshëm në çdo hap që të jetë në përputhje të plot më
 kushtetutën, për mu është e rëndësishëm që të respektohet kushtetuta 
e Kosovës, ky është themel i funksionimit të shtetit dhe qeverisë sonë, 
pres sa më parë të themelohet qeveria e re, është mirë që meqë është
 përcaktuar përudha kohore dhe dita e seancës. Ftojë partitë politike 
dhe të nominuarin që të marrin përgjegjësit”, ka thënë Thaçi. /kaqaniku.net