Subscribe Us

custom_html_banner1

Lugina e Preshevës në pritje të ndihmës nga Kosova e Shqipëria, kërkon qasje edhe në dialog

Kosova dhe Shqipëria duhet që sa më shumë të 
përkrahin shqiptarët e Luginës në të gjitha fushat.
Ragmi Mustafa kryetar i Këshillit Nacional të Shqiptarëve
 në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, tha se presin se 
Republika e Kosovës të ketë vëmendjen ndaj shqiptarëve
në luginë.
“Kosova dhe Shqipëria, duhet të jenë sa më afër me neve,
duhet të ketë kemi një qasje sa më strategjike dhe të dihet
efekti i saj, kur jemi edhe në proces të dialogut dhe cili do 
të jetë fundi i tij”, theksoi Mustafa  në RTK.
Sipas tij, Serbia ka tentuar për të bllokuar çdo herë Kosovën.
Ai ka folur edhe për pakicat në Kosovë dhe ka thënë se
Kosova ka ofruar standarde për minoritetet si asnjë vend
tjetër në Evropë.