Subscribe Us

custom_html_banner1

PUNËTORËT E KEK-UT MBLEDHIN NËNSHKRIME, KËRKOJNË KTHIMIN E NJAZI THAÇIT

\
2500 punëtore të Korporatës Energjetike të Kosovës kanën nënshkruar një peticion ku po kërkojnë kthimin në punë të Drejtorit të KEK-ut, Njazi Thaçit.
Në bazë të njoftimi të Sindikatë së re të KEK-ut të cilën e posedon Gazeta inFokus, këta punëtor kanë paralajmëruar edhe protesta nëse nuk kthehet Thaçi në punë.
“Punëtoret kanë paralajmëruar se nëse nga dita e hënë datë” 01.06.2020 nuk respektohet vendimi i Inspektoratit për kthimin në punë të z. Nijazi Thaqit nga Bordi i përkohshëm Drejtues i KEK-ut, atëherë nuk na mbetët trrugë tjetër përveç të fillojmë me protesta dhe forma të tjera me organizimin e këshillave të punëtoreve”, thuhet në këtë njoftim i cili iu është përcjell Bordit të KEK-ut.
Gazeta Infokus pat raportuar ditë më parë se Inspektorati i Punës ka konstatuar se shkarkimi Njazi Thaçit nga pozita e drejtorit është bërë në kundërshtim me ligjin.
Vendimi obligon Bordin që të anulon këtë vendim dhe ta kthen në pozitën qe kishte Njazi Thaçi në detyrë.
Në të kundërtën, nëse KEK-u nuk zbaton këtë vendim atëherë do të shqiptohet masa e dënimit më gjobë ndaj kësaj ndërmarrje publike.