Subscribe Us

custom_html_banner1

Lëshimi i SpaceX do të anulohet përsëri nga moti i keq

Retë dhe shiu mund ta anulojnë përsëri lëshimin e SpaceX.
Lëshimi historik i SpaceX dhe Nasa ka mundësi që të anulohet përsëri nga problemet
 me motin.
Edhe pse u caktua një datë tjetër për lëshimin e SpaceX që ishte të shtunën, përsëri 
ishin të informuar që mund të ketë probleme me motin edhe pse asgjë nuk ishte 
plotësisht e sigurtë.
Nëse nuk mund të realizohet lëshimi i SpaceX të shtunën atëherë do të tentojnë përsëri
 të dielën. Por fatkeqësisht tregohet problem të njëjta me motin.
Ky parashikim jep vetëm mundësinë e kushteve të favorshme në Qendrën Hapësinore
 Kennedy në Florida.
Një nisje e sigurt kërkon gjithashtu mot të mirë në të gjithë Atlantikun, gjithashtu, për të
 siguruar që astronautët do të ishin të sigurt nëse do të detyroheshin të dilnin nga 
lëshimi dhe të dilnin në oqean.
Nëse të dyja këto ditë përjashtohen, Nasa do të duhet të presë deri në 3 qershor, me
 një kornizë tjetër të mundshme të nesërmen.
Nisjet e tilla kufizohen në kornizë specifike sepse ato kërkojnë një planifikim specifik 
të tillë dhe duhet të përputhen saktë me Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor.
Nasa dhe SpaceX tashmë duhej të anulonin fillimin historik të mërkurën në mbrëmje
, pjesërisht sepse energjia elektrike në atmosferë do të thoshte që ngritja mund të
 “shkaktonte rrufe”. /kaqaniku.net