Subscribe Us

custom_html_banner1

BQK-ja shtyn afatin e kësteve të kredive


Duke marrë parasysh situatën e krijuar për shkak të përhapjes së infeksionit
 Covid-19, Banka Qendrore e Republikës së Kosovës ditë më parë ka vendosur
 për shtyrjen e afatit për pagesat e kësteve të kredive.
Por qytetarët ankohen se kjo po u kushton me kamatë. Këtë e pohon për Radio Kosovën
 një kliente e Bankës për Biznes. E zyrtarë të  kësaj banke mohojnë një gjë të tillë,
 përderisa zyrtarë të Bankës Qendrore, ftojnë qytetarët që për çdo parregullsi t’i drejtohen
 BQK-së.
Pagesa e kësteve të kredive në kohë pandemie është bërë një shqetësim për shumë 
individë dhe biznese në Kosovë. Një kliente e Bankës për Biznes thotë për Radio Kosovën
, se për shtyrje të afatit, banka e ka ngarkuar me kamatë. Ajo shpjegon rastin se si ka 
ndodhur.
“Më tha: kështu është aprovuar, duhet t’i paguash 379 euro kamatë për tre muaj të kredisë
 që se ke paguar. T’i kisha kushtet unë e kisha paguar kredinë e jo kamatën.
Më tha: kamatat janë për tre muaj që si ke paguar, plus në fund e kanë bërë shtyrjen e
 kredisë dhe në fund këstin e njëjtë unë e paguaj. Edhe atëherë ka kamatë edhe tash ka
 kamatë, dy herë po më bie ta paguaj kamatën”.
Por, këtë e mohojnë zyrtarë të Bankës për Biznes. Në një përgjigje elektronike për Radio
 Kosovën, Shërbimi për Klient i kësaj banke, thekson se Banka për Biznes nuk ka aplikuar
 dhe nuk do të aplikojë interesa ndëshkuese për kreditë që në marrëveshje me klientin
 është shtyrë afati i pagesës së kësteve për tre muaj. BPB operon në pajtueshmëri të plotë 
me direktivat e dhëna nga BQK për sa i përket kredive gjatë pandemisë, thuhet në përgjigjeje.
Ndërkohë, zyrtarë të BQK ishin zotuar se nuk do të ketë kamatë për këtë shtyrje të afatit.
 Në një përgjigjeje me shkrim për Radio Kosovën, zëdhënësi i BQK-së, Kushtrim Ahmeti,
 fton qytetarët të cilët përballen me këtë situatë, të drejtohen në BQK. Ai thotë se 
pavarësisht situatës me Covid-19, BQK-ja trajton çdo ankesë të shfrytëzuesve të 
shërbimeve financiare dhe vepron bazuar në legjislacionin në fuqi, përfshirë edhe 
marrjen e masave administrative.
Ndryshe, Banka Qendrore e Kosovës për shkak të pandemisë Covid-19 dhe ndikimit 
të saj në aspektin ekonomik, kishte marrë vendim që për tre muaj të shtyhen pagesat
 e kësteve të kredive për të gjithë klientët e bankave.